Žiediniai kopūstai su sočiu sūrio padažu – gurmanams, vertinantiems paprastai pagamintą maistą. Patiek gardžią vakarienę namiškiams ir gamindamas (-a) leisk išbandyti jėgas ir patiems mažiausiems. Tirpindamas (-a) sūrį duok valią fantazijai ir įdėk prieskonių pagal skonį.
GAMINIMO TRUKMĖ: 30 minučių
JUMS REIKĖS:
– 1 pakelio (90 g) GUDRŪS PERLIUKAI MIX Nr. 3 (perlinės kruopos, raudonieji lęšiai, raudonosios bolivinės balandos),
– 1 žiedinio kopūsto,
– 1 pakelio lydyto sūrio,
– 2 valgomųjų šaukštų miltų,
– 50 g sviesto,
– 200 g grietinėlės,
– 500 ml pieno,
– svogūno,
– druskos, pipirų ir žalumynų pagal skonį.
GAMINIMAS:
- Mišinį GUDRŪS PERLIUKAI suberk į verdantį vandenį ir virk 12 min.;
- Suskirstyk žiedinį kopūstą į mažesnius žiedynus. Smulkiai supjaustyk svogūną ir apkepk svieste su žiediniais kopūstais;
- Kepk, kol jie taps gelsvai rusvi. Sudėk druską, pipirus ir čiobrelių lapelius;
- Į prikaistuvį supilk pieną, pakaitink, supilk grietinėlę;
- Jei norėtum tirštesnio padažo, įdėk miltų, jei skystesnio – įpilk pieno;
- Prikaistuvyje užvirus pienui, sudėk lydytą sūrį ir prieskonius. Maišyk, kol viskas taps vienalyčiu padažu.
- Žiedinius kopūstus patiek lėkštėje su GUDRŪS PERLIUKAI mišiniu ir užpilk ištirpinto sūrio mase, pabarstyk žalumynų.