Žiediniai kopūstai sūrio padaže

GRĮŽTI PRIE VISŲ RECEPTŲ

Žiediniai kopūstai su sočiu sūrio padažu – gurmanams, vertinantiems paprastai pagamintą maistą. Patiek gardžią vakarienę namiškiams ir gamindamas (-a) leisk išbandyti jėgas ir patiems mažiausiems. Tirpindamas (-a) sūrį duok valią fantazijai ir įdėk prieskonių pagal skonį.

GAMINIMO TRUKMĖ:  30 minučių

JUMS REIKĖS:
– 1 pakelio (90 g) GUDRŪS PERLIUKAI MIX Nr. 3 (perlinės kruopos, raudonieji lęšiai, raudonosios bolivinės balandos),
– 1 žiedinio kopūsto,
– 1 pakelio lydyto sūrio,
– 2 valgomųjų šaukštų miltų,
– 50 g sviesto,
– 200 g grietinėlės,
– 500 ml pieno,
– svogūno,
– druskos, pipirų ir žalumynų pagal skonį.

GAMINIMAS:

  1. Mišinį GUDRŪS PERLIUKAI suberk į verdantį vandenį ir virk 12 min.;
  2. Suskirstyk žiedinį kopūstą į mažesnius žiedynus. Smulkiai supjaustyk svogūną ir apkepk svieste su žiediniais kopūstais;
  3. Kepk, kol jie taps gelsvai rusvi. Sudėk druską, pipirus ir čiobrelių lapelius;
  4. Į prikaistuvį supilk pieną, pakaitink, supilk grietinėlę;
  5. Jei norėtum tirštesnio padažo, įdėk miltų, jei skystesnio – įpilk pieno;
  6. Prikaistuvyje užvirus pienui, sudėk lydytą sūrį ir prieskonius. Maišyk, kol viskas taps vienalyčiu padažu.
  7. Žiedinius kopūstus patiek lėkštėje su GUDRŪS PERLIUKAI mišiniu ir užpilk ištirpinto sūrio mase, pabarstyk žalumynų.